2016, september-november, Tele-City – Associate Artist.

„Tele-City” este un proiect cultural organizat de Teatrul „George Ciprian” și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Pentru prima dată în România, artiști profesioniști și neprofesioniști – elevi și profesorii lor – au participat la realizarea unor performance-uri: spectacole live ce vor pot fi urmărite online pe YouTube Live și pe pagina de Facebook Tele-City.

Îndemnați să observe atent propriul oraș și să exploreze spațiul public, elevii au intrat într-o relație mai prietenească cu mediul în care trăiesc. Elevii au fost îndemnați să nu aleagă în traseul lor doar obiective turistice, ci și spații care intră în „geografia” lor personală. Comunicarea cu publicul devine, astfel, mai caldă, mai apropiată, deși performerii și publicul se află la sute de kilometri distanță – un prim beneficiu educativ al proiectului. Mai mult, lucrând la performance-uri, elevii își educă ochiul și simțul estetic.

Proiectul „Tele-City” are o importantă componentă de cercetare în câmpul artelor performative și în pedagogie. Temele acestei cercetări sunt: 1) valoarea pedagogică a artei bazate pe tehnologie; 2) principiile de construcție și de funcționare a performance-ului telematic participativ. Cercetarea este practică, nu doar teoretică, și se va finaliza prin scrierea și publicarea volumului „Tele-City”, ce va conține rezultatele studiului. Volumul va fi lansat în cadrul conferinței de diseminare a proiectului pe data de 15 noiembrie.